Välkommen, DIGG!

Ardalan Shekarabi och Anna Eriksson hjälps åt att klippa bandet.

Nyheten publicerad: 03 sep 2018

Äntligen är den efterlängtade myndigheten DIGG igång. Civilminister Ardalan Shekarabi klippte bandet tillsammans med DIGGs generaldirektör Anna Eriksson i de nya ljusa lokalerna i Sundsvall. Självklart var representanter för eSam på plats på invigningen.

Den nya myndigheten för digital förvaltning, DIGG, invigdes den 3 september. Bengt Kjellson som lett organisationskommitténs intensiva arbete för att bygga upp myndigeten hälsade välkommen. Ciivilminister Ardalan Shekarabi höll tal och klippte bandet tillsammans med nytillträdda generaldirektören Anna Eriksson.

eSams ordförande Katrin Westling Palm och eSams kanslichef, Ewa Carlsson, fanns på plats för att önska DIGG lycka till.

Ewa Carlsson överlämnade symboliskt Juridisk vägledning för e-legitimering och e-underskrift och Svenskt ramverk för digital samverkan som eSam tagit fram till Anna Eriksson. DIGG tar naturligt över ansvaret att förvalta dessa.

Ewa Carlsson och Anna Eriksson.

De arkitekturfrågor som eSam drivit kommer successivt lämnas att över till DIGG. Mikael Österlund från eSams kansli kommer att arbeta på DIGG under det kommande året för att få en sömlös överång av arkitekturfrågorna.

Mikael Österlund.

Samtidigt fortsätter eSam under hösten det förutsättningsskapande arbetet kring juridik och säkerhet och behåller fokus på livshändelsedriven utveckling.
Under hösten kommer eSam och DIGG ta fram en gemensam plan för 2019 och framåt för att säkerställa att alla frågor omhändertas på bästa sätt och inte ramlar mellan stolarna.

Läs mer om eSams planering för hösten:
Samverkan inom eSam fortsätter samtidigt som det konkreta samarbetet med DIGG påbörjas

Se en webbsändning från DIGG i samband med invigningen med tal och intervjuer, bland annat med Ardalan Shekarabi, Anna Eriksson och Katrin Westling Palm:

Digg invigning 3 sept 2018länk till annan webbplats

Läs mer om DIGG:

Digg.selänk till annan webbplats

3.235.172.213