Tre finalister klara till Guldlänken 2017

Nyheten publicerad: 20 apr 2017

Juryn för Guldlänken 2017 har nu utsett tre finalister. De kommer alla att finnas med på konferensen Offentliga Rummet som hålls den 31 maj – 1 juni 2017 och då utses också vinnaren.

De tre finalisterna är:

  • Att utmana verksamheten till innovation, Västra Götalandsregionen
  • Efterlevandeguiden.se - en webbplats för dig som har förlorat någon nära
  • Nya vägar för försörjningsstöd och processautomatisering i Trelleborg

De tre finalisterna har valts ut bland tolv semifinalister. Juryn består av Annika Bränström, Bolagsverket, Ewa Carlsson, eSam, Anna Gillquist, SKL, Per-Erik Nyström, SKL och Adrian Solitander, Vinnova.

Efterlevandeguiden har tagits fram inom ramen för eSam. I juryns motivering står bland annat:

"Juryn pekar här på modet att arbeta riktigt behovsstyrt, att inse att de behov som målgruppen har endast kan mötas i samverkan mellan många olika aktörer. Grunden finns hos Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten men här inkluderas också andra offentliga, ideella och privata aktörer. En sådan samverkan är aldrig enkel, men här har målgruppens behov fått gå före enskilda aktörers intressen. Till en låg kostnad och utan några avancerade tjänster har en stor och uppskattad nytta skapats för alla som står i situationen där de förlorat någon nära."

Guldlänken arrangeras av Sveriges Kommuner och Landsting samt Vinnova i samverkan med bland annat Regeringskansliet, eSam och arrangörerna av konferensen Offentliga Rummet.

» Läs mer om de tre finalisternalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» Läs om Offentliga rummetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

» Läs tidigare artikel om de tolv semifinalisterna

54.80.148.252