Tillsammans är vi eSam - möt Tullverket i lucka 10

Nyheten publicerad: 10 dec 2017

- Det är alltid lika roligt när vi tillsammans vänder på perspektivet, ser bort från oss själva, och funderar på vilka behov landets privatpersoner och företag har, säger Magnus Lindblad, digital strateg på Tullverket.

Magnus är med i eSams arbetsgrupp.

1. Vad har varit roligast för dig att delta i under året i eSam-sammanhang och varför?

Det är alltid lika roligt att delta i workshoppar där vi talar om hur det offentliga Sverige ska utvecklas och där vi tillsammans vänder på perspektivet, ser bort från oss själva och istället funderar på vilka behov landets privatpersoner och företag har.

2. Vilken nytta har du själv i din roll eller har din organisation haft av att ni är med i eSam?

Tullverket ska digitalisera all tullhantering och det kräver att vi samverkar både nationellt och internationellt. I det arbetet har vi stor hjälp av såväl eSams vägledningar som arbetsgrupper.

3. Vad är du mest stolt över att din myndighet har åstadkommit när det gäller digitalisering?

Jag känner mig stolt och glad över att Tullverket är en del i digitaliseringen av EU:s tullhantering eftersom det i förlängningen kommer att göra tullhanteringen både enklare, billigare och snabbare för våra företag.

4. Om du fick önska en digitaliseringsjulklapp, vad skulle det vara?

Det hade varit toppen med en mobil e-legitimation som staten har gett ut och verifierat!

Det är engagemanget hos våra 22 medlemsorganisationer som är grunden för eSam. Därför lyfter vi fram medarbetare  i olika roller i eSam i årets julkalender.

54.226.36.60