Kronofogdens ledningsgrupp diskuterar samverkansfrågor

Kronofogdens ledningsgrupp.

Nyheten publicerad: 20 sep 2018

”Att vilja är a och o för samverkan. Du måste se nyttan för helheten och vara beredd att kompromissa. Du kanske får igenom 80 procent av det du vill men inte hundra.” Det sa rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg när eSams kansli träffade Kronofogdens ledningsgrupp i tisdags.

Christina Gellerbrant Hagberg var med och startade eSam 2015 och fanns med redan under E-delegationstiden. För att boosta sin ledningsgrupp kring samverkansfrågor bjöd hon in eSams kansli till ett ledningsgruppsmöte i veckan. eSams kanslichef Ewa Carlsson gav en överflygning över eSams verksamhet som inledning till inspirerande samtal om nyttan med samverkan generellt och nyttan för Kronofogden specifikt.

CIO Johan Acharius som deltar i eSams arbetsgrupp lyfte nyttan med den gemensamma inventeringen över alla samverkansinitiativ som pågår i eSam.

- Informationen ligger som ett täcke över allt, inte teknik! Det skapar samsyn när vi delar samma bild, sa Johan Acharius.

Rättschefen Ulrika Lindén betonade betydelsen av det gemensamma juridiska arbetet i eSams expert-och referensgrupp för juridik där man tar fram vägledningar och enas om hur gällande rätt ska tolkas.

På temat att det ibland kan vara svårt att få framdrift i gemensamma initiativ påpekade HR-direktör Maria Johansson att myndigheter har väldigt olika förutsättningar.

- Vi måste se till helheten och få med även de som inte är så aktiva för att skapa samhällsnyttan! sa Maria Johansson.

Ewa Carlsson kommenterade:

- Tänk om vi tänkte samverkan först i allt vi gör! Finns det någon som gjort det här förut, måste vi börja med ett blankt papper eller vad kan vi återanvända eller utveckla tillsammans?

35.175.191.150