Dags att nominera till Guldlänken 2018

Nyheten publicerad: 18 jan 2018

Nu är det dags att nominera till Guldlänken 2018. Nomineringen är öppen till den 15 mars. I år premieras innovationer i offentlig verksamhet med påvisade effekter. Bidraget ska även ha en potential för spridning till andra offentliga verksamheter.

Guldlänken har funnits sedan 1999 och premierar och stimulerar den mest innovativa förvaltningsutvecklingen inom det offentliga Sverige. Arrangörer av Guldlänken 2018 är Sveriges Kommuner och Landsting, Vinnova, staten genom Regeringskansliet och eSam samt konferensen Offentliga Rummet.

Kriterier för  Guldlänken 2018 är att de nominerade ska vara delar av eller hela verksamheter inom kommuner, landsting, regioner eller myndigheter.

Innovationen ska:

•ha gett påvisbar effekt för medborgare och/eller verksamheten
•ha potential för spridning till andra offentliga verksamheter/platser
•ha utvecklats i samverkan.

Konferensdeltagarna utser vinnaren

Nomineringen är öppen fram till och med torsdagen den 15 mars. I slutet av mars kommer en jury att utse 10 semifinalister och därefter samla in kompletterande material. I slutet av april utses 3 finalister. Finalisterna får tillfälle att presentera sig under konferensen Offentliga Rummet som arrangeras den 23 maj - 25 maj i Göteborg.

Nytt för i år är att deltagarna vid konferensen sedan får rösta fram vinnaren. Vinnaren utses den 24 maj och får då presentera sig på konferensen.

Läs mer om Guldlänken och hur du nominerar på Offentliga rummets webbplats:

Dags att nominer till Guldlänkenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

34.228.55.57